Pocket NEWS
2.10.2024

Listopadový KAM naservíruje wellness a exotickou kuchyni!

Listopadové vydání magazínu KAM v Brně vezme čtenáře za odpočinkem i jídlem z různých koutů světa. Rubrika Lifestyle se tentokrát věnuje wellness a saunování, v rubrice Gastro nahlédneme do kuchyně brněnských exotických restaurací. Pozvěte Brno k vám!

Sauna jako rituál

Saunování je nejen příjemným způsobem relaxace, ale také povzbuzuje nervové funkce organismu a posiluje naši imunitu. Důkladné prohřátí celého těla a jeho následné prudké zchlazení má velmi dobrý preventivní účinek proti alergiím a infekcím, což se hodí zvláště v sychravém listopadovém počasí. Kde si nechat čas v sauně ozvláštnit saunovým ceremoniálem? Ve wellness světě Infinit Maximus se konají přes den každou hodinu, ve večerních hodinách pak ještě častěji. V hotelovém komplexu Atlantis si ceremoniál užijete každý den v 17.30, 18.30 a 20.00. Pokud chcete zůstat v centru Brna, Saunia v OC Letmo nabízí saunové ceremoniály v každou celou hodinu, ve všední den od 17.00, o víkendu pak od 16.00. Za tímto nevšedním zážitkem se však můžete vydat i do 4Comfort Wellness nebo do Bazénů Lužánky.     

Foto: Infinit Maximus

Jen pro vás

Pokud si chcete užít saunu nebo vířivku pouze se svým partnerem či partou přátel, v Brně lze najít hned několik wellness center, která nabízí rezervaci celých prostor. Vydat se můžete například do Wellness Rysso Brno na Heršpické ulici, do Upper Spa na Štefánikově, již zmíněného 4Comfort Wellness na Fryčajově nebo do Wellness Böhmova v Řečkovicích.

 

Spojit wellness a plavání

Wellness svět nabízí i Bazény Lužánky. Jak zregenerovat svaly poté, co jste využili místní 50metrový nebo 25metrový bazén k plaveckému tréninku? Relaxujte v příjemném areálu s finskou saunou, parní solnou lázní, parní saunou nebo třemi atypickými zážitkovými sprchami ve tmavě zlaté mozaice. Vůni dřeva si vychutnáte v biosauně s lávovými kameny. A pro opravdové požitkáře je tu útulná VIP zóna, jíž vévodí zlatý whirlpool.

Knedlíčky z Mongolska

Kam zajít po wellness na dobré jídlo? Chcete-li ochutnat autentické mongolské speciality, v Brně můžete! Malý rodinný podnik Arslan Buuz servíruje tradiční mongolské knedlíčky připravované mongolskými kuchaři. Buuz jsou knedlíčky z jemného pšeničného těsta připravované v páře a plněné směsí kvalitního mletého hovězího a vepřového masa.

Foto: Arslan Buuz

Orient na dosah

V SIWA orient Halal na Veveří vám naservírují skvělý baba ghanúž, jehněčí biryani, hummus, indický falafel a mnoho dalších dobrot včetně egyptských, libanonských či marockých specialit. Pokud chcete vyzkoušet autentickou laosko-thajskou kuchyni, navštivte restauraci Sabaidy v hotelu na třídě Kpt. Jaroše.

Jako v Shanghai

Čínská restaurace, jak se sluší a patří, to je Mandarín – autentický podnik trochu schovaný na Průchodní ulici. Zapomeňte na nudle z různých rychlých bister a fast foodů a přijďte se seznámit s čínskou gastronomií.  

Více v listopadovém KAM v Brně!

Chcete být součástí vydání? Ozvěte se na veronika@pocketmedia.cz.

Děkujeme, ozveme se co nejdříve
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Další články

Pocket NEWS
27.9.2024

Gurmánský poplach! Nový Food & Drink Brno vyjde už na začátku listopadu

Podzimní vydání gastronomického průvodce Food & Drink Brno naservíruje to nejlepší z lokální gastronomie. Pozvěte spolu s námi brněnské gurmány ke společné host

Pocket NEWS
4.9.2024

Zářijový KAM: Prozkoumejte literární historii a inspirace Brna s novým vydáním

Milí čtenáři,máme pro vás radostnou zprávu – nové zářijové vydání magazínu KAM právě dorazilo do Brna a je plné fascinujících příběhů a literárních objevů.

Rozhovory
19.8.2024

Herečka Sára Venclovská: V Brně jsou prostě srdcaři a umíme si to tady udělat hezký.

Sára Venclovská je divadelní, filmová a seriálová herečka a absolventka brněnské JAMU. Na Letní filmovou školu přijela s delegací k filmu Hello, Welcome.