Pocket NEWS
9.6.2024

Příběhy brněnských zastávek a rozhovor s Martinou Viktorií Kopeckou

Kulturní sezona kulminuje a přelévá se z klubů, divadel a sálů ven na náměstí, do parků a ulic. Na to jsme se těšili, takhle to máme rádi. Červen přináší stovky pozoruhodných událostí. Inspirujte se v KAM a prožijte nejlepší měsíc v našem úžasném městě.

Hlavním tématem vydání jsou Brněnské zastávky. Jejich příběh začal před bezmála dvěma sty lety příjezdem prvního vlaku do Brna v roce 1839. Zastávky nejsou jen místem, kde čekáme na spoj, ale také místem setkávání, vzpomínek a příběhů. Zastávky jsou zkrátka nedílnou součástí městského života. Nahlédněte spolu s námi na fenomén těchto míst, na jejich historii a architekturu. Odhalíme vám příběhy, které se k nim vážou. Zjistíte, jakým způsobem ovlivňují náš každodenní život dnes.

Moravské náměstí - foto: 

Farářka Martina Viktorie Kopecká je nepřehlédnutelná a charismatická osobnost, která přináší nový, inspirativní pohled nejen na duchovní život. S Brnem ji spojuje, mimo jiné, role prezidentky festivalu Meeting Brno. V exkluzivním rozhovoru se na následujících stránkách dozvíte více o jejích oblíbených místech v Brně a o tom, co všechno nás čeká na letošním festivalu.

farářka Martina Viktorie Kopecká a prezidentka festivalu Meeting Brno - foto: Ivo Dvořák

Ať jste místní, nebo přespolní, ať už máte rádi hudbu, výstavy, dobré jídlo, nebo sport, v KAM najdete inspiraci jak si užít naplno začínající léto ve městě. Připravili jsme pro vás tipy a doporučení pozoruhodných akcí, výletů a kulturních událostí. Věříme, že vás toto vydání nadchne a přinese vám mnoho inspirace a radosti.

Přejeme vám červen plný nezapomenutelných zážitků.

šéfredaktor

David Tieku

Děkujeme, ozveme se co nejdříve
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Další články

Pocket NEWS
2.10.2024

Listopadový KAM naservíruje wellness a exotickou kuchyni!

Rubrika Lifestyle se tentokrát věnuje wellness a saunování, v rubrice Gastro nahlédneme do kuchyně brněnských exotických restaurací.

Pocket NEWS
27.9.2024

Gurmánský poplach! Nový Food & Drink Brno vyjde už na začátku listopadu

Podzimní vydání gastronomického průvodce Food & Drink Brno naservíruje to nejlepší z lokální gastronomie. Pozvěte spolu s námi brněnské gurmány ke společné host

Pocket NEWS
4.9.2024

Zářijový KAM: Prozkoumejte literární historii a inspirace Brna s novým vydáním

Milí čtenáři,máme pro vás radostnou zprávu – nové zářijové vydání magazínu KAM právě dorazilo do Brna a je plné fascinujících příběhů a literárních objevů.