Rozhovory
2.7.2024

Terez z Brna: S letními kiny to máme v Brně vychytané, chystám se do letňáku u vody na Prýglu

Terezu znáte z jejích webovek www.lifestylebrno.cz, FB profilu @lifestylebrno nebo z „curly“ instagramu @terezzbrna. Ráda objevuje město i jižní Moravu a zásobuje své sledující skvělými tipy na místa. Povídali jsme si o nabitém létě v Brně a mimo něj. 

Kam v létě za divadlem? 

Určitě bych volila představení pod širým nebem. Nádhernou letní scénu má Městské divadlo Brno, a to na Biskupském dvoře. Je tu krásný výhled na Petrov. Svoji letní scénu má na Kraví hoře i divadlo Bolka Polívky.

Kam do letňáku?

Letňáků je v Brně požehnaně, máme to tu vychytané. Chystám se na letňák u vody, do Beach baru Hříbek na Sokoláku na Prýglu. Je tu super atmosféra s letním barem. Ve městě bych se rozhodla pro letní kino na Špilberku.

Jaké festivaly a další open-air akce si tyto prázdniny nenecháte ujít?

Nejvíce se mi líbí akce právě na Špilberku. Nedávno tam proběhla moc povedená akce Perlení. Pokud mi to časově vyjde, ráda bych se jela podívat na krásnou open-air událost Sklepy pod hvězdami ve Vrbici, proběhne třetí víkend v červenci a vždy to tu stojí za to! Také bych ráda jela podpořit přátele na festival MKLV Fest do amfiteátru Mikulov. Letos je to už čtvrtý ročník, který pořádají.

Kde se v Brně zchladit?

Nejsem příznivcem přeplněných koupališť, takže mě spíš najdete zašitou někde u přírodního koupání a mimo Brno. V Brně se mi nejvíc líbí Biotop u areálu Hněvkovského v Komárově.

Kam na zahrádku?

Když chci do víru velkoměsta, tak to bude nejspíš Jakubák, kde se potkám se spoustou přátel. Po Brně máme hodně hezkých a různě zašitých zahrádek. Kdybych měla volit klid, pak půjdu do restaurace Valoria, je tu zahrádka plná zeleně.

Jak vypadá váš ideální letní den?

Jde o to, jestli pracovní nebo volný. Zpříjemním si i ty pracovní letní dny, a to třeba ranním koupáním a večerní procházkou nebo setkáním s přáteli, případně nějakou akcí. Pokud by šlo o volný letní den, když můžu, jedu směr Pálava, kde je mnoho super míst. Stačí mi přejet jezera a dýchne na mě dovolenková atmosféra. Vyrazím buďto sama se psem, kdy navštívím přátele, kteří na Pálavě žijí nebo s rodinou, kdy si uděláme i takový gastro výlet a ochutnáváme dobroty ve zdejších podnicích.

Které místo v Brně máte v létě nejraději?

Míst bude určitě víc než jedno. Tíhnu víc k přírodě než k městu. Spíš bych to řekla tak, že když mám tu správnou společnost, nezáleží na místě a všude mi bude dobře.

Kam vyrazit na výlet z Brna?

U mě je to jasná odpověď, jak můžete tušit z předchozí odpovědi. 😊 Na jih od Brna, kraj vína a srdečných lidí. Je tu tolik míst k vidění a návštěvě, že by týden nestačil. Jedno z mých nejoblíbenějších míst je areál zámečku Chateau de Frontiere v lednicko-valtickém areálu.

Děkujeme, ozveme se co nejdříve
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Další články

Pocket NEWS
2.10.2024

Listopadový KAM naservíruje wellness a exotickou kuchyni!

Rubrika Lifestyle se tentokrát věnuje wellness a saunování, v rubrice Gastro nahlédneme do kuchyně brněnských exotických restaurací.

Pocket NEWS
27.9.2024

Gurmánský poplach! Nový Food & Drink Brno vyjde už na začátku listopadu

Podzimní vydání gastronomického průvodce Food & Drink Brno naservíruje to nejlepší z lokální gastronomie. Pozvěte spolu s námi brněnské gurmány ke společné host

Pocket NEWS
4.9.2024

Zářijový KAM: Prozkoumejte literární historii a inspirace Brna s novým vydáním

Milí čtenáři,máme pro vás radostnou zprávu – nové zářijové vydání magazínu KAM právě dorazilo do Brna a je plné fascinujících příběhů a literárních objevů.