Pocket NEWS
4.9.2024

Zářijový KAM: Prozkoumejte literární historii a inspirace Brna s novým vydáním

Milí čtenáři,

máme pro vás radostnou zprávu – nové zářijové vydání magazínu KAM právě dorazilo do Brna a je plné fascinujících příběhů a literárních objevů. Tento měsíc se naše oči a myšlenky obrací k městu, které se v literatuře stalo nesmrtelným – Brnu.

Brno, město se spletitými uličkami, malebnými náměstími a historickými budovami, je jakousi otevřenou knihou, kterou čteme a prozkoumáváme stránku po stránce. Toto místo, kde psali své velké příběhy spisovatelé jako Bohumil Hrabal, Milan Kundera či Robert Musil, má svou unikátní atmosféru, která inspiruje mnohé autory a literární nadšence.

V zářijovém čísle KAM se ponoříme do literární tradice Brna. Dozvíte se o klíčových brněnských nakladatelstvích, která formují českou literární scénu, jako je Host či Druhé město. Zjistíte, jak knihkupectví, jako Barvič a Novotný, a kulturní prostory, jako Rezidence Café Kaprál nebo bývalá káznice na Cejlu, přispívají k bohatému literárnímu životu města.

Rozhovor v aktuálním čísle nás zavede do světa Jana Němce, spisovatele a šéfredaktora literárního časopisu Host. Sdílí s námi své oblíbené brněnské lokace a osobní příběhy, které vás určitě zaujmou.

Pokud chcete být mezi prvními, kdo si přečte každé nové vydání, nezapomeňte si předplatit KAM. Předplatné si můžete snadno objednat na shop.pocketmedia.cz a každé nové číslo vám bude pohodlně doručeno do vaší poštovní schránky.

Děkujeme, ozveme se co nejdříve
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Další články

Rozhovory
19.8.2024

Herečka Sára Venclovská: V Brně jsou prostě srdcaři a umíme si to tady udělat hezký.

Sára Venclovská je divadelní, filmová a seriálová herečka a absolventka brněnské JAMU. Na Letní filmovou školu přijela s delegací k filmu Hello, Welcome.

STORY
8.8.2024

Pohyb na vzduchu. 10 míst, kde si zasportovat pod otevřeným nebem

Outdoorová sportoviště, lezecké stěny, běžecké závody i extrémní sporty v Brně.

Rozhovory
7.8.2024

Režisér Šimon Holý: Autenticita je v něčem pro spoustu lidí šokující.

Rozhovor s režisérem Šimonem Holým nejen o jeho novém filmu Hello, Welcome.